torsdag 19. juni 2014

Andean Explorer bus

Dagens bussreise var litt annerledes enn vanlig - på en positiv måte.

Jeg reiste med selskapet Wonder Peru, fra Cusco til Puno, og underveis hadde vi fem stopp på forskjellige steder av interesse. Turen tok 10 timer, men tiden gikk mye fortere med litt sightseeing underveis.

Første stopp var Andahuaylillas. Vi besøkte San Pedro kirken, som regnes som Amerikas Sixstinske kapell. Flotte utsmykninger, med masse gull og pynt. Det var ikke lov og ta bilder her, men vi fikk faktisk utdelt et hefte med info og en cd med bilder da vi kom. Guiden, John Henry, snakket både på spansk og engelsk, og gav mye informasjon underveis (selv om det til tider nesten var lettere og forstå han på spansk enn på engelsk med spansk aksent..).

Neste stop var Raqchi, et arkeologisk sted fra inca tiden. Ruiner av et stort tempel til ære for en av de øverste inca gudene var høydepunktet. Etter dette var det tid for lunsj buffet, med underholdning.

Videre stoppet vi på det rutens høyeste punkt 4 335moh, der vi kunne se Chimboya fjellet med isbree og det hele, før vi stoppet i Pukara. Nok et arkeologisk inca sted, med ruiner av den første kirken i kolonistil og ruinene av det som visstnok skal ha vært en pyramida. Ikke skjønner jeg hvordan de kan si at det var en pyramide, det eneste som står igjen er en firkantet ramme av stein, mem de har vel aine måter. Et museums besøk med forakjellige funn fra ruinene ble det også tid til.

Var fremme i Puno i sekstiden, og har etter det bare vært ute og spist og tittet litt i hovedgaten. Hadde følge med en superkoselig dame på bussen. Hun reiste med fire venninner, alle godt voksne, og hadde mye spennende og fortelle fra tidligere reiser. Hun ønsker og skrive en reisebok, så hun tok flittig notater og bilder under hele turen. Inapirerende og se at hun hadde så mange planer og ønsker for pensjonisttiden sin.

Dagens middag ble forresten alpakka med quinoa-stappe. Smaker ikke veldig karakteristisk av kjøttet syns jeg, men godt var det! Quinoa er spirer tror jeg, og de bruker det i supper, til frokostblanding og energibarer samt som tilbehør til middag - gode saker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar